«Πολεμικές» απειλές και στο «κόκκινο» η κόντρα.


Η  ελεγχόμενη από την τουρκική κυβέρνηση εφημερίδα yeniakit σε πρωτοσέλιδό της αναφέρεται στην εσωτερική ασφάλεια της Ολλανδίας στέλνοντας σαφές μήνυμα και τονίζοντας «Ο Στρατός της Ολλανδίας έχει μόνο 48.000 προσωπικό αλλά 400.000 τούρκοι κατοικούν εκεί».
Από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός μιλώντας  σήμερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σημείωσε: «Πρόκειται για ένα ηγέτη (σ.σ. Ερντογάν) ο οποίος εχθές μας αποκάλεσε φασίστες και χώρα των Ναζί. Θέλω να πέσουν οι τόνοι,  αλλά να ζητήσω συγνώμη; Είστε με τα καλά σας; («Are younuts?”)», ενώ ο ηγέτης του «Κόμματος της Ελευθερίας» (PVV) Geert Wilders σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα  δήλωσε:
«Για δεκαετίες η πολιτική των ανοικτών συνόρων, της μαζικής μετανάστευσης, με την δική τους κουλτούρα, την διπλή υπηκοότητα  και την μηδενική ενσωμάτωση οδήγησε τη χώρα σε αυτά τα αποτελέσματα».
Η Ευρώπη αντιδρά στις απειλές της Τουρκίας, καθώς και η Δανία απέτρεψε οποιαδήποτε τουρκική ομιλία στη χώρα απευθυνόμενη στους Τούρκους μετανάστες αναφορικά με το δημοψήφισμα.

Post A Comment:

0 comments: