Ιδιαίτερα ικανοποιημένος φάνηκε ο πρωθυπουργός,



Αλέξης Τσίπρας, στην μικρής διάρκειας σύσκεψη που είχε με συνεργάτες του (Παππά, Βερναρδάκη, Φλαμπουράρη, Τζανακόπουλο), μετά την ενημέρωση που του έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε στους επιτελείς του την ικανοποίησή του, διότι όπως τόνισε, εκπληρώθηκε ο βασικός στόχος που είχε θέσει, δηλαδή το ουδέτερο δημοσιονομικό ισοζύγιο για μετά το 2018.
Ο Τσίπρας μάλιστα επισήμανε στους στενούς συνεργάτες του, ότι τα παραπάνω μεταφράζονται στη φράση «για κάθε ένα ευρώ μέτρα επιβάρυνσης αντίστοιχα ένα ευρώ μέτρα ανακούφισης». Ο πρωθυπουργός φέρεται να εκτιμά πως αυτό θα αποτυπώνεται στο τελικό κείμενο της συμφωνίας, όπως είχε δεσμευτεί.                                 

Επίσης, ο πρωθυπουργός έκανε και ορισμένες άλλες παρατηρήσεις στη συζήτηση με τους επιτελείς του, λέγοντας ότι τελικά οι εκλογές θα γίνουν το 2019, ότι το πακέτο της συμφωνίας περνά απ’ την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ότι πιστεύει πως επετεύχθη ο συμβιβασμός, τον οποίο χαρακτήρισε «επωφελή, κοινωνικά δίκαιο και αναπτυξιακό».

Post A Comment:

0 comments: